poniedziałek, 23 czerwca 2014

SEZON NA TRUSKAWKI

lubię gdy jest 
prosto,
szybko,
smacznie :)

to ciasto (tarta) właśnie takie jest

i dodatkowo jest bardzo fotogeniczne :)











jest tylko jeden minus
za szybko znika :)

miałam trochę zamrożonego ciasta kruchego
wysmarowałam formę
posypałam bułką tartą
starłam zamrożone ciasto
pokroiłam na plasterki truskawki
(mogą być inne owoce)
zrobiłam trochę kruszonki
hop do pieca
(180 stopni aż się zarumieni)

Prawda, że proste ?
Spróbuj

Smacznego 
AGT

9 komentarzy:

  1. wygląda yummi, szczególnie zachęcające są okruszki : )

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To fakt okruszki najlepsze.spróbuj zrobić to przepadniesz ;-)

      Usuń
    2. oj, tak. wersja truskawkowa kusi. zapraszam do skosztowania mojej wersji z jabłkami (link poniżej). tylko u mnie bardziej królowała kruszonka. może też przypadnie Ci do "ust' : )
      http://lacultcraftingpot.wordpress.com/2013/08/18/placek-jablkowy-z-kruszonka/

      jak już zrobię Twoją wersję, dam znać : )

      Usuń
  2. A naczynie z IKEA czy z DUKA bo nie jestem pewna? Wygląda bardzo smacznie - szkoda że ja nie mam teraz czasu piec.

    OdpowiedzUsuń
  3. IKEA. Dobra cena i jest naprawdę duża ta forma...polecam.Ciasto robi się błyskawicznie więc warto podjąć wyzwanie.albo może spróbuj z gotowym ciastem francuskim na spód?

    OdpowiedzUsuń
  4. Aj! Ja chcę!

    Chciałabym Cię zaprosić na Akcję upiększania blogów. Do wygrania personalizowany i gotowy da zamieszczenia na blogu widget społecznościowy. Akcja trwa tylko 1 dzień i kończy się jutro:)

    Pozdrawiam
    Karolina

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kurcze przeoczyłam :/ będę polować następnym razem bo fajne te widgety :)

      Usuń
  5. Uwielbiam tak proste ciasta!! :D

    OdpowiedzUsuń